Beljenje zob

V TO Zobozdravstvu sledimo stroki in napredku, zato vam bomo z najnaprednejšimi metodami in najkakovostnejšimi belili pričarali čudovit bel nasmeh.Barva zob se med ljudmi zelo razlikuje. Na to vpliva staranje, sestava zob, razvade, zdravila in drugo. Z beljenjem zobe na neškodljiv način pobelimo za do osem odtenkov, odvisno od posameznika ter njegovega stanja zob pred beljenjem. Pred beljenjem je potrebna higienska faza.

Čut za estetiko je pomemben del zobozdravstva in estetika je v današnjem času gotovo ena najbolj poudarjenih vej tega področja.


Pri nas smo kos še tako zapletenim preobrazbam, ko na videz nerešljivo stanje spremenimo v prekrasen nasmeh, posvetimo pa se tudi manjšim težavam. V estetiki sledimo pravilom estetike in iščemo harmonijo nasmeha in celotnega obraza.Lasersko beljenjePri nas izvajamo lasersko beljenje z laserjem Elexxion, ki aktivira belilo, in tako pri enem obisku do 8 odtenkov pobelimo zobe.


Beljenje domaNa podlagi vašega odtisa izdelamo opornice, v katere nanesete belilni gel in jih nosite preko noči. Beljenje traja do želenega odtenka, običajno od 2 do 14 dni.Beljenje Boost


V ordinaciji močno zabarvane zobe pobelimo s sistemom Opalescence Boost. Pobelimo lahko vse zobe ali pa le del zoba, ki je bolj zabarvan, kar je pogosto pri tetraciklinskem zabarvanju zob. Postopek začnemo z zaščito dlesni, sledi nanos belila, ki ga po določenem času izperemo. Postopek lahko nekajkrat ponovimo. Učinek je viden takoj.


Notranje beljenje avitalnih, potemnelih zob


Tako imenovani mrtvi zobje pogosto potemnijo. Tudi za to imamo rešitev. V zob vstavimo belilo, ki ga menjamo tedensko. Običajno so potrebni do trije obiski, da barvo zoba izenačimo z barvo sosednjih zob.


Pogoste dileme glede beljenja zob.


Beljenje ne boli. V času beljenja so zobje prehodno občutljivi na hladno, kar pa izzveni takoj po prenehanju beljenja.


Beljenje zobem ni škodljivo in ne poškoduje njihove strukture.

Prevleke, plombe, mostički, luske se ne belijo. V kolikor imate zraven naravnega zoba prevleko ali plombo, se le ta ne bo pobelila, zato bo potrebno za izenačitev odtenka najti drugo primerno rešitev.