Ortodontija

Poravnava zob je dandanes nekaj povsem običajnega tudi pri odraslih, saj ni namenjena samo otrokom, pač pa prav vsem generacijam.Z ortodontskim zdravljenjem dosežemo premike, ki postavijo zobe v pravilen, funkcionalno ustrezen in estetski položaj. Tako se vam bo uresničila želja po lepem nasmehu. Za ortodontsko zdravljenje ni nikoli prepozno, zdravimo lahko ljudi vseh starosti.

Kadar ima pacient tesno stisnjene zobe, mu je otežkočena higiena, zato prihaja do kariesa in vnetih dlesni. Paciente dostikrat motijo tudi diasteme (presledki) med zobmi ali pa manjše oziroma večje nepravilnosti v grizu. Vse to lahko rešimo z ortodontskim zdravljenjem, ki danes poteka hitro in manj vidno, zato se za poravnavo zob odloča vedno več odraslih, ki si želijo lepega in funkcionalnega nasmeha.


Poznamo fiksne aparate (t. i. zvezdice), prav tako pa nudimo tudi nevidne aparate Invisalign, ki so pacientu prijazni, saj ne motijo njegovega vsakdana in so primerni za skoraj vse ortodontske nepravilnosti.


Večinoma je zdravljenje hitrejše kot pri klasičnih fiksnih aparatih.

Pri sistemu Invisalign gre za zaporedje po vaši meri izdelanih prozornih plastičnih folij, »alignerjev«, ki jih menjavamo na teden do 14 dni do končnega rezultata. Velika prednost Invisaligna je ta, da na zobeh ni pritrjenih »bracketov« in žic, tako zob ostane intakten, omogočeno pa je tudi normalno čiščenje zob, saj Invisalign med hranjenjem in ščetkanjem enostavno in preprosto snamemo.


Invisalign je potrebno nositi ves čas, snamemo ga samo med umivanjem in hranjenjem. Po končanem zdravljenju vam izdelamo še pozicioner, ki ga nosite samo ponoči in tako ohranjate položaj zob.