Diagnostika

Brez ustrezne diagnoze ni zdravljenja! Zato imamo v našem centru najnaprednejši 3D CBCT rentgen vrhunskega proizvajalca Planmeca, ki ima zelo nizko raven sevanja in visokokakovostne slike. Z njim naredimo posnetek celotnih ust – ortopan, omogoča pa tudi slikanje »bite wing« posnetkov. V primeru, da potrebujemo natančnejšo sliko določene anatomske strukture, uporabimo 3D CBCT slikanje.Rentgen je na voljo brez čakalnih dob, posnetek dobite takoj. Preden pridete, pa vas vseeno prosimo, da se najavite.


Odkrivanje kariesa


Karies odkrivamo s pomočjo pregleda. Velike kavitete odkrije zobozdravnik že s prostim očesom, ob sumu pri manjših kavitetah pa se poslužujemo laserskega odkrivanja kariesa s pomočjo naprave Kavo Diagnodent. Ta na neinvaziven način zazna zobno gnilobo, s čimer se lahko izognemo rentgenskemu slikanju. »Bite wing« slikanje pa predstavlja najbolj gotovo diagnostiko, saj s pomočjo rentgenskih slik zobnih kron odkrijemo prav vse skrite in neskrite zobne gnilobe.


DSD-digitano načrtovanje nasmeha (Digital Smile Design).


Pri nas načrtujemo vaš sanjski nasmeh že precej pred trenutkom, ko postanete njegov ponosni lastnik. Digitalno načrtovanje nasmeha (DSD) je novost, ki jo ponujamo svojim pacientom. S pomočjo DSD-ja boste svoj nasmeh videli, še preden bomo začeli z delom v ustih.


Najprej posnamemo nekaj fotografij in kratek video. Nato prisluhnemo vašim željam, čemur sledi računalniško oblikovanje vašega novega nasmeha, s čimer vam pokažemo, kako boste z njim izgledali.

Računalniške meritve žepkov.


Naše vodilo je vlaganje v znanje in opremo, samo tako lahko namreč ponudimo vrhunsko storitev. Z računalniško vodeno sondo PA-ON vam na šestih merilnih mestih okoli vsakega zoba izmerimo globino parodontalnih žepov in s pomočjo posebnega programa dobimo realno oceno parodontalnega stanja. Tako lahko natančno določimo načrt zdravljenja parodontoze.