Implantologija in oralna kirurgija

Implantologija je področje, s katerim v TO Zobozdravstvu s pomočjo znanja, izkušenj in predanosti vračamo nasmeh na obraz svojih pacientov.Sodelujemo s priznanim kirurgom in tako ničesar ne prepuščamo naključju.

Implantologija je v današnjem času ena pomembnejših vej zobozdravstva. Implantat ali zobni vsadek je nadomestek zobne korenine in nadomesti enega ali več izgubljenih zob, in sicer tako, da se zraste (oseointegrira) z okoliško kostjo.

Kdo je primeren kandidat?


Skorajda vsak, z izjemo nekaj bolezenskih stanj. Pacienti, ki imajo slabo ustno higieno, dokler le te ne izboljšajo, niso primerni za vstavitev implantatov.


Koliko implantantov in kdaj?


Implantati se lahko vstavijo neposredno po puljenju, če pa to zaradi vnetja ni možno, je potrebno po puljenju počakati 2–4 mesece. Število implantatov je odvisno od stanja in želene rešitve. V primeru fiksnih rešitev je potrebnih več implantatov kot v primeru snemne rešitve. S pomočjo natančnega načrtovanja vam bomo predstavili možne rešitve in skupaj izbrali tisto, ki bo za vas najustreznejša. Pogosto k nam pridejo pacienti z nestabilno spodnjo popolno protezo. V tem primeru je lahko rešitev že preprosta vstavitev dveh implantatov in izdelava proteze na implantatih, ki se na klik usede na lokatorje na implantatih ter tako omogoča čvrsto protetično rešitev, s katero boste ponovno lahko govorili in jedli, ne da bi vam proteza skakala po ustih.


Kaj pa All on 4?


Pri nas nudimo tudi t.i. All on 4 metodo, ko neposredno po puljenju vstavimo štiri implantate in zobe dobite že v dnevu ali dveh. S pomočjo skrbnega pregleda, diagnostike in načrtovanja bomo skupaj ugotovili ali je ta metoda primerna tudi za vas ali pa našli še ustreznejšo rešitev.


So implantanti doživljenska rešitev?


Pri nas uporabljamo najkakovostnejše implantate in kar se tiče materiala samega implantata, b ole ta gotovo zdržal doživljenjsko. Na to, koliko časa bo implantat ostal v vaših ustih, pa imate vpliv samo vi sami z odlično ustno higieno ter rednimi, pol ali enoletnimi kontrolami pri zobozdravniku. Implantat je, prav tako kot lasten zob, podvržen bakterija iz oblog, če jih ne očistite. Slaba higiena privede do vnetja ob implantatu, periimplantitisa, zato je potrebno Implantate, prav tako kot lastne zobe, skrbno in natančno čistiti.

Kako poteka postopek vstavitve implantata?


Zobozdravnik na podlagi kliničnega pregleda ter 3D CBCT posnetka oceni širino in višino kosti ter predlaga načine oskrbe brezzobega predela. Po dogovorjenem načinu kirurg z majhno operacijo v lokalni anesteziji vstavi vsadek v kost. Nato je potrebno od 2-4 mesece, da se vsadek sprime s kostjo. Takrat sledi druga faza-odpiranje implantata in namestitev oblikovalca dlesni. Po 7-14 dneh sledi odtiskovanje in cementiranje ali vijačenje prevleke oziroma druge protetične rešitve na implantat. V času, ko čakamo na sprijetje vsadka s kostjo, vam lahko izdelamo začasni nadomestek.

Oralna kirurgija


Pri nas opravljamo vse manj in bolj zahtevne kirurške posege – nekatere opravi zobozdravnik, druge pa specialist.

Sledimo načelu vse na enem mestu in vam tako prihranimo vaš dragoceni čas.


Ekstrakcije in izklesi zob

Apikotomija

Reženjske operacije

Preoblikovanje dlesni

Dvig sinusnega dna

Implantološki posegi